Wil je zelf een sleutelplan maken en heb je al een idee hoe? Haverkamp heeft een nieuw sluitplan configurator waarmee je zelf je sleutelplan kunt samenstellen.

sleutelplan

Wat is een sluitplan?

Een sluitplan is een andere naam voor sleutelplan. Het is een systeem waarbij sleutels alleen op bepaalde deuren passen. Dit systeem wordt veel gebruikt bij appartementencomplexen, ziekenhuizen, kantoorpanden en bedrijfspanden. Het is toe te passen in veel verschillende situaties. Als jij een sluitplan samenstelt kun je zelf bepalen wie toegangsrechten krijgt tot verschillende deuren. Bij het maken van een sluitplan voor een appartementencomplex kies je er bijvoorbeeld voor om iedereen toegang te geven op de voordeur en zijn eigen appartement. Daarnaast kun je iedereen die in een bepaalde hal woont toegang geven naar die hal. Er zijn ook hoofdsleutels waarmee alle deuren kunnen worden geopend. De andere sleutels zijn ondersleutels.

Zelf een sluitplan samenstellen

Bij Haverkamp Deventer kun je zelf een persoonlijk sluitplan samenstellen in een Exelbestand. Je vult hierbij de personen in en zet erbij welke deuren zij mogen openen. Je kunt ook zelf kiezen welke type en lengte cilinders er in een deur komen. Zo bestaan er dubbele cilinders, halve cilinders en knopcilinders. Deze kun je op je computer invullen en vervolgens mailen. Vervolgens zal er snel aan de slag worden gegaan met het maken van deze cilinders en bijpassende sleutels.

Meestal beschikt een sleutelplan over gecertificeerde sloten. Deze sloten en sleutels zijn niet zomaar te kopiƫren; deze zijn enkel na te maken met een pasje. Dit is handig bij bijvoorbeeld een appartementencomplex, want je weet altijd hoeveel sleutels er in omloop zijn.